Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Gündem 09.01.2025 - 12:06
 

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. KGK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesajda, “10 Ocak'ın ruhuna uygun olarak bugünü gazeteciler için bir bayramdan çok Dayanışma Günü olarak kabul ediyoruz” denildi.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. KGK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesajda, “10 Ocak'ın ruhuna uygun olarak bugünü gazeteciler için bir bayramdan çok Dayanışma Günü olarak kabul ediyoruz” denildi. Mesajda şu görüşlere yer verildi: KAYGI VE ENDİŞELERİMİZ VAR Ne yazık ki, 2025 yılını çalışan gazeteciler ve medya kuruluşları açısından yine birçok sorunlarla, kaygı ve endişelerle karşıladık. Sektörümüzün yaşadığı ekonomik sorunlar başta olmak üzere çalışan gazetecilerin sıkıntılarının genişletilmiş bir platformda bir an önce ele alınarak çözümlenmesi için somut adımlar atılması ve özellikle de medya çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi demokrasimiz açısından da büyük önem taşıyor. MESLEK YASASI ÇIKMALI Maalesef günümüzde meslekle ilgisini olmayan pek çok kişinin, “Gazeteciyim” diyerek mesleğimizi basitleştirmeye çalışması, sektörümüze en büyük zararı gazetecilik mesleğini itibarsızlaştırmak suretiyle veriyor. Konsey olarak yılllardan beri savunduğumuz gibi, her iş kolunu düzenleyen meslek yasası gibi gazeteciliğin de bir meslek yasası olmalıdır ve kimlerin gazetecilik yapabileceği yasada açıkça tarif edilmelidir. Yine medya çalışanlarının kıdem ve özlük haklarının da bu yasayla düzenlemesi gereklidir. Ayrıca, yalnızca sosyal medya üzerinden faaliyet gösteren ve kendilerini gazeteci olarak tanıtan kişilerle, geleneksel medya mensuplarını kalın çizgilerle ayıran bir yasal düzenlemeye de ihtiyaç vardır. Bu konuda konsey olarak ısrarımızı ve çabalarımızı sürdürmekte kararlıyız. Unutulmamalıdır ki, medyanın özgürce ve ekonomik zorluk yaşamadan Anayasal görevini yerine getirebilmesi için devlet gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Medya çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına, geçmişte olduğu gibi basın kartına bazı avantaj ve kolaylıklar sağlanabilir. GAZZE’DE 200’DEN FAZLA GAZETECİ KATLEDİLDİ Gazze’de İsrail saldırıları sonucu yaşamını yitiren 200’den fazla Filistinli gazeteci kardeşimiz için çok üzgünüz. Ancak, Gazze’de yaşanan bu insanlık dramına dünya kamuoyunun etkin bir tepki ve aksiyon ile karşılık verememesi bizleri daha da derinden yaralamaktadır. Bu vesileyle, katledilen meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, Filistin halkına sabır ve başsağlığı dileriz.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. KGK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesajda, “10 Ocak'ın ruhuna uygun olarak bugünü gazeteciler için bir bayramdan çok Dayanışma Günü olarak kabul ediyoruz” denildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. KGK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesajda, “10 Ocak'ın ruhuna uygun olarak bugünü gazeteciler için bir bayramdan çok Dayanışma Günü olarak kabul ediyoruz” denildi. Mesajda şu görüşlere yer verildi:
KAYGI VE ENDİŞELERİMİZ VAR
Ne yazık ki, 2025 yılını çalışan gazeteciler ve medya kuruluşları açısından yine birçok sorunlarla, kaygı ve endişelerle karşıladık. Sektörümüzün yaşadığı ekonomik sorunlar başta olmak üzere çalışan gazetecilerin sıkıntılarının genişletilmiş bir platformda bir an önce ele alınarak çözümlenmesi için somut adımlar atılması ve özellikle de medya çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi demokrasimiz açısından da büyük önem taşıyor.
MESLEK YASASI ÇIKMALI
Maalesef günümüzde meslekle ilgisini olmayan pek çok kişinin, “Gazeteciyim” diyerek mesleğimizi basitleştirmeye çalışması, sektörümüze en büyük zararı gazetecilik mesleğini itibarsızlaştırmak suretiyle veriyor. Konsey olarak yılllardan beri savunduğumuz gibi, her iş kolunu düzenleyen meslek yasası gibi gazeteciliğin de bir meslek yasası olmalıdır ve kimlerin gazetecilik yapabileceği yasada açıkça tarif edilmelidir. Yine medya çalışanlarının kıdem ve özlük haklarının da bu yasayla düzenlemesi gereklidir. Ayrıca, yalnızca sosyal medya üzerinden faaliyet gösteren ve kendilerini gazeteci olarak tanıtan kişilerle, geleneksel medya mensuplarını kalın çizgilerle ayıran bir yasal düzenlemeye de ihtiyaç vardır. Bu konuda konsey olarak ısrarımızı ve çabalarımızı sürdürmekte kararlıyız. Unutulmamalıdır ki, medyanın özgürce ve ekonomik zorluk yaşamadan Anayasal görevini yerine getirebilmesi için devlet gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Medya çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına, geçmişte olduğu gibi basın kartına bazı avantaj ve kolaylıklar sağlanabilir.
GAZZE’DE 200’DEN FAZLA GAZETECİ KATLEDİLDİ
Gazze’de İsrail saldırıları sonucu yaşamını yitiren 200’den fazla Filistinli gazeteci kardeşimiz için çok üzgünüz. Ancak, Gazze’de yaşanan bu insanlık dramına dünya kamuoyunun etkin bir tepki ve aksiyon ile karşılık verememesi bizleri daha da derinden yaralamaktadır. Bu vesileyle, katledilen meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, Filistin halkına sabır ve başsağlığı dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenidevirhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.